Reggie Fils-Aime kocht een Xbox voordat hij een GameCube haalde

Reggie Fils-Aime kocht een Xbox voordat hij een GameCube haalde

Reggie Fils-Aime, de voormalige directeur van Nintendo Amerika, heeft onthuld dat hij een Xbox kocht voordat hij een GameCube aanschafte.

Dat meldt hij in een gesprek met diverse (voormalige) Xbox-werknemers, waaronder Robbie Bach en Peter Moore, ter ere van het twintigjarige jubileum van het Xbox-merk. Fils-Aime was de presentator van het gesprek, dat hieronder te bekijken is.

Op een gegeven moment wordt de aanwezigen naar hun favoriete Xbox-herinneringen gevraagd. Fils-Aime, die jarenlang bij Nintendo heeft gemerkt, merkt op dat hij een Xbox kocht voordat hij een GameCube in het bezit had. Hij werkte toen nog niet voor Nintendo.

"Ik had al een PS2 en een N64 in huis staan en dacht over de GameCube, maar die kocht ik pas toen ik bij Nintendo ging werken. Mijn zoon was een fanatieke gamer en vond dat we de Xbox moesten proberen, mede dankzij Halo."

Fils-Aime ging in december 2003 aan de slag bij Nintendo als executive vicepresident van verkoop en marketing. In 2004 presenteerde hij Nintendo's E3-presentatie, waar hij cultstatus verwierf met de melding dat hij "konten schopte" en "namen stal". In 2019 vertrok Fils-Aime bij Nintendo.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vind jammer dat Reggie gestopt is, hij peter Moore, Phil knight en Jack tretton waren toch altijd leuke bazen van xbox Nintendo ennsony

0

Tja. Zijn keuze. Je kan het zien als verraad tegen je werkgever/bedrijf, de concurrentie onderzoeken, of gewoon een man dat een bepaald spel wilt spelen dat net meer bij hem past. Zoals hij zelf zegt: Video games are meant to be fun. Dat is waar ik hem voor respecteer en waardeer. Drama eromheen hoort er niet bij. Maar, het is alsnog een beetje grappige trivia.

0
test

@Tad Er staat in de tekst dat Reggie nog niet bij Nintendo werkte toen hij een Xbox kocht dus dan zullen niet veel mensen het als verraad zien lijkt me

0

Aanbevolen voor jou