Sumner is van mening dat Activision probeerde teveel uit Guitar Hero te halen in een te korte tijd en dat Guitar Hero zich niet leende voor deze strategie. Maar in de juiste handen kan de serie echter wel terug keren, denkt Sumner. "Ze hebben [Guitar Hero] misbruikt. Er is geen reden waarom Guitar Hero niet verder kan gaan. Het is een geweldig product. Mijn gevoel vertelt me dat er nog steeds een significante markt is voor Guitar Hero. Niet iedere game kan een miljard-dollar-franchise worden, maar dat is wat Activision waarschijnlijk wilde."

Sumner ziet Grand Theft Auto als voorbeeld van hoe je Guitar Hero zou moeten behandelen. Volgens haar laat GTA zien hoe een serie toch jaren succesvol kan bestaan. "Kijk naar hoe Take-Two GTA behandelt. Zij gooien de producten er niet uit. Ze hebben de serie voor meer dan tien jaar verzorgd en het is nog steeds een sterke franchise."

Gesloten

RedOctane, waar Sumner CEO van was, werd in 2010 gesloten. Tot die tijd is het bedrijf verantwoordelijk geweest voor het produceren van de Guitar Hero-serie. Activision trok eerder deze maand ook de stekker uit zijn Guitar Hero-afdeling, wegens teleurstellende verkoopcijfers. Ook nieuwe games van DJ Hero, Tony Hawk en True Crime werden geannuleerd.