Dat we hier op de redactie in de wolken zijn met Guitar Hero II mag duidelijk zijn. Natuurlijk waren we dan ook helemaal door het dolle heen toen Red Octane op hun website liet weten dat Guitar Hero III reeds in ontwikkeling was. Erg veel over de aankomende muziekgame was toen nog niet bekend, maar vandaag geeft Red Octane zelf wat meer informatie vrij.

Allereerst liet men weten dat Guitar Hero III op maar liefst vijf verschillende platformen zal verschijnen, zijnde de PS3, Xbox 360, Wii, PS2 én de DS. Terwijl het spel op de vier eerste consoles nog dit jaar zou verschijnen moeten de DS-bezitters tot volgend jaar wachten voordat ze aan de slag mogen gaan met Guitar Hero III. Hoe de gitaar te bedienen zal zijn op de DS en op de Wii is nog niet trouwens helemaal duidelijk, al lijkt het zeer waarschijnlijk dat de DS-versie volop gebruik zal gaan maken van de stylus en het touchscreen van de handheld. Red Octane kon wel bevestigen dat de Guitar Hero III op de PS3, Xbox 360 en PS2 te spelen zal zijn met een draadloze gitaar.

Screenshots uit Guitar Hero II

Als laatste kregen we ook te horen dat Guitar Hero III door Neversoft gemaakt zal worden, de studio die we vooral kennen van de Tony Hawk games. Op de grootste vraag omtrent het aankomende gitaarspel wist Red Octane echter geen antwoord te geven: met welke nummers zullen we aan de slag mogen gaan. Hopelijk geeft men spoedig de tracklist vrij zodat we ons samen met onze luchtgitaar al lichtjes kunnen voorbereiden op het echte werk!