3D Realms was de oorspronkelijke ontwikkelaar van Duke Nukem Forever, waarna Gearbox het stokje overnam en het spel na 12 jaar alsnog uitbracht. Miller claimde eerder dit jaar nog dat zijn bedrijf recht had op meer dan 2 miljoen dollar aan onbetaalde royalties. Deze claim noemt hij inmiddels een misverstand, de rechtszaak is daarom ook verworpen. Er zou verder geen schikking getroffen zijn.

"Nadat we naar bewijsmateriaal hebben gekeken, zonder dat er onderling geld van eigenaar is gewisseld, hebben we met voldoening alle meningsverschillen met Gearbox opgelost", aldus Miller. "We hebben eerlijk gezegd veel spijt van het misverstand dat het startschot gaf voor onze rechtszaak. Nu we een beter beeld hebben van de situatie, hebben we vrijwillig onze beschuldigingen jegens Gearbox laten vallen. We verontschuldigen ons aan (Gearbox-baas) Randy Pitchford voor alle mogelijke schade die de rechtszaak heeft veroorzaakt in onze relatie."

Reactie Gearbox

Gearbox heeft nog niet officieel gereageerd op de verontschuldigingen van Miller. Toen hij in juni van dit jaar de aanklacht indiende, zei de studio echter het volgende:  

"De realiteit is dat Apogee / 3D Realms het meeste gehaald heeft uit de deal. Gearbox heeft 3D Realms met het voldoen aan zijn verplichtingen verrijkt, gered van zijn schulden en bevrijd van de juridische gevolgen die komen kijken bij de meer dan twaalf jaar durende gefaalde poging om Duke Nukem Forever te verschepen. Wellicht is de les hier dat je nooit een zakelijke deal moet sluiten met een game-ontwikkelaar die meer rechtszaken heeft gevoerd dan dat hij games heeft verscheept."