Samen met zijn teamgenoot Nicky Grist wint hij het ene na het andere toernooi en wordt hij beschouwd als één van de beste rally drivers ter wereld; Colin McRae. Maar niet alleen op de weg is de man succesvol, ook de virtuele versie van McRae en zijn auto halen prijzen binnen. En omdat ze succesvol zijn komt Codemasters begin van de herfst met deel 3 in de serie, Colin McRae Rally 3.0

Er is behoorlijk verandert aan de game, zo is er een totaal nieuwe singleplayer ervaring, waarin het niet aankomt op puur je voorbereiden op een race, racen en je auto herstellen om vervolgens het hele zooitje weer opnieuw te doen, maar er een meer 'betrokken' singeplayer ervaring gespeeld wordt. Je bent namelijk 3 seizoenen met het team betrokken, waarin je meer naar het geheel kijkt dan per race."The footage has been a mix of PS2 and Xbox to date, though there's not a great deal of difference between the two", according to Guy. "We've actually achieved what we wanted to in terms of game content on both machines by pushing them a bit - each can do something better, so we've had to work on different areas on different machines to get them to pull off everything we want." EuroGamer maakte een babbeltje met producer Guy Wilday en kwam aardig wat over versie 3.0 uit de serie te weten. Om alles over de schademodellen, auto's en tracks te weten te komen surf je naar dit adres.

PS. Al doen sommige berichten misschien anders vermoeden, we kregen zojuist een officiele bevestiging van Codemasters dat Colin McRae Rally 3.0 zeker wel op de pc zal verschijnen. Deze zal een aantal maanden later dan de console-versie worden uitgebracht.