Ubisoft heeft vandaag de eerste informatie vrijgegeven van de nieuwste Teenage Mutant Ninja Turtles game die volgend jaar maart, ongeveer tegelijk met de release van de nieuwe Turtles CGI-film, zal verschijnen. Het spel wordt ontwikkeld door Ubisoft Montreal en Ubisoft Quebec en zal verschijnen op alle gangbare platformen behalve de Playstation 3.

Teenage Mutant Ninja Turtles. Heroes in a Half Shell. Turtle Power!'

Teenage Mutant Ninja Turtles laat je spelen als zowel Leonardo, Donatello, Michelangelo en Rafael. Elke Turtle heeft niet alleen zijn eigen kleurtje, maar ook eigen wapens en moves. Michelangelo beschikt bijvoorbeeld over zijn Nunchucks, die zich met de Wii-controller natuurlijk ideaal laten besturen. Soms zullen de Turtles ook samen moeten werken om een bepaald doel te bereiken. Een heel gamma aan tegenstanders staat je op te wachten, zowel uit de film als klassieke Turtles-tegenstanders waaronder de beruchte Foot Clan.

Wie had er vroeger geen Turtle-Drinkbeker, Turtle-Kleurpotloodjes of, misschien wel de allerstoerste, een door moeders of oma gebreide Turtle-Trui?

Ubisoft hoopt met Teenage Mutant Ninja Turtles een 'realistische Turtle-ervaring' neer te zetten, waarmee men vast niet doelt op het überlangzaam over een zebrapad kruipen om vervolgens door een auto overreden te worden. Het spel zal grimmiger zijn dan voorgaande Turtle-games en zodoende meer aansluiten bij de nieuwe film.