Op de website van Realgamer is nog niks te lezen over de opheffing en het blijkt dat de leden van het blad nog steeds van niks weten, echter wij hebben van Realgamer de officiele statement gekregen waarin ze het een en ander uitleggen wat betreft de opheffing van het bladRealGamer Magazine - genoodzaakt tot stoppen.

Op het Internet waren de discussies al hevig en het gespeculeer nog erger.

Maar hier is dan toch eindelijk de officiƫle statement van Martell Publications. Wegens omstandigheden is er door hogerhand besloten om de geprinte uitgave van RealGamer Magazine gedwongen stop te zetten, ofwel niet

meer te laten verschijnen. Het magazine is in 1999 opgezet met een minimaal startkapitaal en een team van zeer hechte en vooral enthousiaste gamers cq. schrijvers.

De onderwerpen en benadering + de opzet was vrij uniek te noemen, volgens bedrijven was de link naar online entertainment en vooral multiplayer gaming niet haalbaar en te vroeg. Toch gooide het blad hoge ogen en kunnen we zeggen dat er een gat in de gaming markt opgevuld was.

Het was duidelijk dat de eigen stijl zowel voor- als nadelen had. Een aantal rubrieken die RG in het leven riep werden direct door de collegabladen zonder schroom overgenomen, de betrokkenheid met de lezer en het in het leven roepen van de MODs op de cd's, de aanwezigheid en betrokkenheid bij de lanparties en uitgebreide hardware besprekingen - een verleden om trots op te zijn. En met een groot team van echte gamers was het een echt blad voor gamers - door gamers. We moeten wel realistisch zijn en zeggen dat er nog veel verbeterd moest worden. Net te weinig adem ofwel geen overname of investering van een "grote jongen" , de teruglopende verkoopcijfers van magazines in het algemeen, te hoge kosten, te weinig vertrouwen en feeling vanuit de "advertentie" markt (ofwel te lang aarzelen met het inzetten van RG) hebben er uiteindelijk toe geleid dat we gedwongen zijn te stoppen.

Vooralsnog liggen er plannen om in september met een Online versie te starten, dit in volledige samenwerking met de huidige redactie. We verlaten met opgeheven hoofd het strijdveld en willen iedereen bedanken voor de steun en het vertrouwen in RealGamer Magazine!

Salut en wie weet tot later.

de redactie van RealGamer Magazine

Helaas wordt in deze statement niks verteld wat er gedaan wordt met het abonnementsgeld van de bestaande leden en/of spellen die sommige leden na maanden nog niet hebben gehad.

UPDATE We hebben te horen gekregen dat de site van Realgamer wegens technische problemen niet ge-update kan worden. Daarom is er geen melding te vinden op de site dat Realgamer gestopt is.