De Razer Academy heeft als doel om fans van de elektronische sport tips en uitleg te geven over een aantal populaire eSport-games. Deze uitleg wordt gegeven door verschillende professionele spelers. Momenteel bevindt de Razer Academy zich nog in de bètafase.

"Razer Academy is ontworpen om e-sport-fans een interactieve, diepe en vermakelijke leerervaring te geven. We gaan fans gaming shows bieden, handleidingen, analyses, commentaar op wedstrijden, interviews en documentaires gemaakt door een aantal van de meest bekende individuen in de eSport-geschiedenis", aldus Razer.

Ook worden er onder andere trainingen gegeven voor strategiegames StarCraft II en League of Legends, en first-person shooter Quake. Aan het project werken mensen als professioneel gamer TobiWanKenobi, die voor League of Legends YouTube-filmpjes maakt, en de Nederlandse StarCraft II-speler en commentator Kevin 'RotterdaM' van der Kooi mee. Of de content volledig gratis te volgen is of dat geïnteresseerden een betaald lidmaatschap moeten aanschaffen, heeft Razer nog niet bekendgemaakt.