Een enigszins verrassende onthulling op de GDC keynote van Sony vandaag, was de onthulling van een nieuwe Ratchet & Clank game voor de PS3. Algemeen werd aangenomen dat de franchise stopgezet zou worden met de komst van de PS3, net als Naughty Dog van plan is te doen met de Jak & Daxter reeks. Hetzelfde gebeurde ook bij de overgang van PS1 naar PS2, toen zowel Crash Bandicoot (Naughty Dog) en Spyro (Insomniac) verkocht werden aan een andere partij.

Toch is niets minder waar. Sony toonde een korte trailer waarin een futuristische stad getoond werd, werkelijk gevuld met zwevende auto's. Iets wat nog het meest deed denken aan de planeet Coruscant uit Star Wars of ontwerpen uit de film The Fifth Element. Op het eind van de trailer, was een zeppelin te zien met daarop het logo van Ratchet. Voorlopig moeten we het nog even stellen met deze beschrijving, aangezien er nog geen enkele trailer van de GDC keynote online beschikbaar gesteld is.

We verwachten in ieder geval meer info en footage van de game op de aankomende E3. De game zal na Insomniac's eerste next-gen-titel, Resistance: Fall of Man, uitgebracht worden en staat gepland voor een release in 2007.