Rare opent nieuwe ontwikkelstudio in Birmingham | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Rare wil met deze nieuwe studio een geheel nieuwe manier van ontwikkelen opstarten. De studio wordt gebruikt voor het testen van spellen en applicaties die onder andere Natal zullen ondersteunen. Rare probeert meer jonge ontwikkelaars aan te trekken. Dit moet dankzij de ligging van universiteiten rondom de nieuwe ontwikkelstudio geen probleem zijn. Ook de stadse omgeving moet eraan bijdragen dat het bedrijf genoeg mensen kan aantrekken.

Rare is tegenwoordig een studio van Microsoft. De Britten hebben games als Banjo-Kazooie: Boutjes en Moertjes, Perfect Dark Zero en Kameo: Elements of Power op de Xbox 360 uitgebracht. Voorheen maakte de ontwikkelaar games voor Nintendo-systemen, waaronder Perfect Dark en Banjo-Kazooie. Op 17 maart komt op Xbox Live Arcade een remake van het op de Nintendo 64-verschenen Perfect Dark uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou