Rare heeft plannen voor volgende vijf jaar van Sea of Thieves

Rare heeft plannen voor volgende vijf jaar van Sea of Thieves

Rare heeft voor de komende vijf jaar plannen om Sea of Thieves te blijven ondersteunen.

Dat laat de ontwikkelaar weten in een artikel op Xbox Wire waarin het vijfde jubileumjaar en het negende seizoen van de game worden gevierd. Het bedrijf laat weten dat het de game de komende vijf jaar wil blijven uitbreiden - dat zou betekenen dat het spel dus een levenscyclus van minstens tien jaar krijgt.

"Ik denk dat tien jaar aan Sea of Thieves lang lijkt, maar knipper met je ogen en we zijn er al", aldus creative director Mike Chapman. "Ik denk dat we nog genoeg toe te voegen hebben voordat we er zijn." Rare zou in ieder geval al ruwe plannen hebben voor de komende vijf jaar. Zo wordt er melding gemaakt van gameplaymechanieken rondom het smokkelen en een geavanceerd reputatiesysteem.

In het artikel blikken ontwikkelaars van Rare ook terug op de 'reis' tot nu toe. Zo vertelt men hoe bij het bedenken van Sea of Thieves geen idee te gek was: iedereen mocht alles voorstellen. Ondanks dat werd het spel wel in geheim ontwikkeld, zonder dat de kopstukken van Microsoft er van af wisten. Pas toen de game een halfjaar in ontwikkeling was werd Xbox-hoofd Phil Spencer erbij betrokken.

Rare werkt ondertussen ook aan het mysterieuze Everwild. Die game wordt nog kort aangehaald in het artikel - volgens Rare is er mt Sea of Thieves een ideaal gecreëerd rondom het maken van games die zo uniek zijn dat ze nog in geen enkele vorm ontstaan, iets waar Everwild ook moet van profiteren. Het is nog niet bekend wanneer Everwild uitkomt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou