Rage 2 komt voorlopig niet naar de Nintendo Switch

Rage 2 komt voorlopig niet naar de Nintendo Switch

Regisseur bij ontwikkelaar Id Software, Tim Willits, geeft aan dat er voorlopig geen plannen zijn om Rage 2 naar de Switch te brengen. De console van Nintendo zou niet sterk genoeg zijn om het spel goed te kunnen laten presteren.

Rage 2 wordt momenteel ontwikkeld voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. In een interview met DualShockers bevestigt Tim Willits, regisseur bij ontwikkelaar Id Software, dat het spel voorlopig echter niet naar de Nintendo Switch komt. Volgens Willits is deze mogelijkheid wel overwogen, maar zijn hier op het moment geen plannen voor.

Rage 2

Willits vertelt dat de technische capaciteiten van de Switch zouden zorgen voor een aantal uitdagingen bij het overzetten van Rage 2 naar de console van Nintendo. De hardware hiervan is namelijk niet sterk genoeg om het spel naar behoren te kunnen laten presteren. Willits geeft wel aan dat Id Software altijd kijkt naar potentiële platformen en ontwikkelaars om in de toekomst mee samen te werken.

In 2018 werd Rage 2 officieel aangekondigd door Bethesda. Het rpg-schietspel speelt zich af in een open en kleurrijke wereld en bevat een arsenaal aan unieke wapens die veel geweld en explosies veroorzaken.

Bethesda heeft recentelijk al een aantal spellen overgezet naar de Switch. Onder andere Skyrim, DOOM en Wolfenstein 2 zijn al beschikbaar op de console van Nintendo. Rage 2 wordt voorlopig dus niet aan dit rijtje toegevoegd.

In februari bracht Bethesda tien minuten aan gameplay-beelden uit van Rage 2, waarin onder andere de speciale krachten van de speler te zien waren. Lees ook onze preview van Rage 2, waarin wordt omschreven waarom het spel er niet aan ontkomt vergeleken te worden met Mad Max.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou