De World Cyber Games (WCG), de Olympische Spelen van de games, zal dit jaar ook weer gehouden gaan worden. Italie is het land dat de finale mag hosten in oktober van dit jaar. De games voor de WCG 2006 zijn bekend gemaakt:

Warcraft III: The Frozen ThroneStarcraft: Brood WarCounterstrike 1.6Warhammer 40.000: Winter AssaultFIFA Soccer 2006Need for Speed: Most WantedProject Gotham Racing 3 (Xbox 360)Dead or Alive 4 (Xbox 360)

Halo 2 stond vorig jaar nog in het rijtje maar verschijnt er dit jaar niet meer tussen. Wellicht wacht de WCG organisatie op het uitkomen van Halo 3 volgend jaar.

Opvallend is dat Quake 4 niet in de gamelijst is opgenomen. Vorig jaar was Unreal Tournament al geschrapt van het programma en iedereen verwachtte dat Quake 4 er dit jaar wel bij zou zitten. Dit is erg jammer voor Nederland want Laurens "Lauke" Pluijmakers heeft op de World Cyber Games 2004 zelfs goud gehaald in UT2k4 en Sander "Vo0" Kaasjager was al druk aan het oefenen voor Quake 4.

Kanshebbers voor Nederland kunnen dit jaar Arthur "King Tuur" Vankan zijn voor PGR3 aangezien hij al eerder een gouden plak haalde op de WCG in PGR2. Uiteraard is Manuel "Grubby" Schenkhuizen bijna verzekerd van een eerste plaats gezien het feit hij de beste Warcraft III speler ter wereld is.

Momenteel is er in Nederland nog geen organisatie die de qualifiers voor de World Cyber Games 2006 organiseert, maar er zitten een aantal interessante partijen in de running om de licentie voor dit wereldgrote toernooi binnen te halen.