Nieuws
PUBG

PUBG krijgt waarschijnlijk fysieke release voor Xbox One

Over fysieke pc-game wordt niet gesproken

Geschreven door Eline Oosterloo op
De grondlegger van PlayerUnknown's Battlegrounds laat weten dat hij een fysieke release wil zien voor Xbox One.

Hoewel ontwikkelaar Bluehole nooit gesproken heeft over een fysieke uitgave van PUBG, laat Brendan Green, bekend als PlayerUnknown, weten aan IGN dat hij dit graag wil zien gebeuren voor Xbox One:

"Ik bedoel, dit is wat ik wil. Met Xbox One komen games in een doosje in de winkel te liggen. Het zou gaaf zijn een gamewinkel in te lopen en mijn game daar te zien liggen. Het is niet iets wat ik vier jaar geleden voor mogelijk had gehouden."

Microsoft heeft al bevestigd de game te willen uitbrengen voor Xbox One, dus het is zeer waarschijnlijk dat een fysieke uitgave gerealiseerd wordt. Het is minder waarschijnlijk dat een dergelijke uitgave ook verschijnt voor pc, aangezien het aandeel aan digitale verkoop voor dit platform groter is dan voor console.

Sinds maart is PlayerUnknown's Battlegrounds al beschikbaar in Early Access. Bluehole is van plan de eerste officiƫle versie van de game dit jaar nog uit te brengen, waarbij de Xbox One-versie ook zou moeten verschijnen.

Recent is bekendgemaakt dat het ontwikkelingsteam van PlayerUnknown's Battlegrounds de blauwe zones dodelijker wil maken. Eerder deze maand waren er bijna 2.3 miljoen spelers tegelijkertijd online om de game te spelen.

Dit artikel delen:

Lees meer

MachineGames legt uit waarom Wolfenstein 2 geen multiplayer heeft Update: NeoGAF-eigenaar ontkent alle beschuldigingen
3

Reacties op: PUBG krijgt waarschijnlijk fysieke release voor Xbox One

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • kleinekoosjer

  • 24 oktober 2017 18:05
  Voor mij niet nodig.. koop toch alles digitaal. . maar voor sommige kan dit wel handig zijn!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Battlestar28

  • 25 oktober 2017 10:02
  @kleinekoosjer Voorheen was het mij erg rendabel om een fysiek exemplaar te kopen. Ik kocht een spel voor 55-59 euro. Speelde er een x aantal maanden mee en leverde hem weer in bij gamemania voor ruim 20 euro. Of soms zelfs met de acties dat wanneer je er 2 inlevert je een nieuw spel voor 15 euro krijgt ofzo.
  Met digitaal spul werkt dat niet. Maar das war einmal. Nu is het PC gaming geworden en koop ik alles digitaal voor een prikkie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • kleinekoosjer

  • 25 oktober 2017 11:53
  @battlestar28 Tja dat prikkie verhaal.. daar ontbreekt het nog een beetje op bij de consoles.. Vaak (faaaack) duurder dan in de winkel.. maar toch sta ik nog achter mijn besluit. Mijn opstelling: Xbox One (binnenkort X) en een 4 TB WD Mybook. Het werkt echt als een tiet.. Het laden gaat sneller, je hoeft nooit op te staan om een ander spel er in te doen, neem geen ruimte in beslag en is milieu bewuster..
  Jouw idee van de verkoop snap ik goed.. Echter als ik terugkijk op mijn game verleden heb ik sinds dat ik de eerste Xbox heb nooit 1 spel of console verkocht.
  Sterker; mijn broer en ik hebben ooit onze MSX en NES verkocht en daar baal ik nog steeds van.. (dat was denk de wijze les)..

  Naar mijn mening moeten de consoles de digitale verkoop nog meer promoten (ze schijten alleen in hun broek om de echte stap te maken.. men koopt natuurlijk nog steeds veel in de winkel en ze willen die winkels te vriend houden en niet hardcore gaan concurreren.. dan zeggen die winkels ook; toedeledokie met je spullen).. Begrijpelijk dus, maar erg zonde. Bij de PC is het zoveel meer vanzelfsprekend geworden om via Steam etc. je games te halen. Ik hoop dat consoles zeer snel het zelfde aandurven..

  Het scheelt ze zoveel kosten (dvd, persen, boekies, doosjes, transport, retail etc. etc. ) Als iedere gamer digitaal zou gaan dan kan dat met gemak 50 % qua kosten gaan schelen.. nu wordt alles digitaal kunstmatig hoog gehouden. Zonde, zonde, zonde..
  En mensen weten vaak niet dat je nu al groot voordeel kan halen door te game sharen.. je moet degene wel goed vertrouwen maar een maat en ik hebben onze xboxen gekoppeld.. op die manier is ieder digitaal spel instant 50% korting (wat hij koopt speel jij en wat jij koopt speelt hij).. tamelijk briljant als je het mij vraagt. Verder natuurlijk de games en deals with gold.. Man ik heb zonder moeite nu al een 100+ library opgebouwd. Dat is mij met fysieke games nooit gelukt (gelukkig.. ) ;-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.