Nieuws

PUBG krijgt map-selectie, grottensysteem in Savage en gratis weekend op Xbox One

Gold-leden kunnen gratis Chicken Dinner winnen

Geschreven door Martijn Kollau op
PlayerUnknown's Battlegrounds is dit weekend gratis uit te proberen voor Xbox One-spelers met een Xbox Live Gold-abonnement.

Alle Xbox Live Gold-leden met een Xbox One kunnen vanaf vandaag tot en met zondag 22 april de battle royale-game gratis downloaden en uitproberen. Tijdens de proefperiode kunnen spelers Battle Points verdienen om cosmetische items vrij te spelen. Wanneer zij besluiten om PUBG na de periode uiteindelijk aan te schaffen worden deze overgezet.

Begin deze week bracht PUBG Corp. het nieuws naar buiten dat de nieuwe Savage-map in PUBG een aantal aanpassingen krijgt. Zo gaat de blauwe zone, die de maps kleiner maakt tijdens potjes, in Savage niet meer op standaardtijden krimpen, maar wordt dit dynamisch bepaald op het aantal spelers dat nog in leven is. Tevens krijgt de tropische map een aantal nieuwe gebieden; Banyan Grove, Abandoned Quarry en Dock.

Woensdag heeft PUBG Corp. laten weten dat er nog meer veranderingen op komst zijn voor Savage. Zo krijgt de map een groot grottenstelsel waarin kan worden geparachuteerd via een grote ingang die op de kaart te zien is. Eenmaal geland kunnen spelers via verschillende tunnels het netwerk verkennen. Zo heeft het verschillende uitgangen en in het midden een soort zwembad.

Het team achter de map laat weten dat ze tijdens hun reis naar Thailand inspiratie op hebben gedaan door de Phraya Nakhon-grot.

PUBG Savage map
PUBG Savage map

Verder kunnen PUBG-spelers binnenkort zelf selecteren welke map zij willen spelen tijdens een potje. Map Selection is een nieuwe feature die beschikbaar wordt gesteld in de test-servers van PlayerUnknown's Battlegrounds. Spelers kunnen dan bij het starten van een potje selecteren of zij bijvoorbeeld juist de Miramar- of Erangel-map willen spelen.

Momenteel is het niet mogelijk om een level te selecteren. Sommige spelers verwijderden zelfs het Miramar-level uit de bestanden voor PUBG, zodat ze automatisch werden geweigerd voor de desert-map tijdens matchmaking.

PUBG Map Selection

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 20:00: Maelstrom Games met lootboxes worden aangepakt in Nederland
0

Reacties op: PUBG krijgt map-selectie, grottensysteem in Savage en gratis weekend op Xbox One

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.