Wie de afgelopen dagen heeft gepoogd de platformgame Psychonauts te vinden in je plaatselijke gameshop, zal waarschijnlijk met lege handen huiswaarts gekeerd zijn. Het spel is namelijk niet verschenen op zijn geplande releasedatum eind november. Om onduidelijke redenen heeft THQ het spel verplaatst naar begin 2006, waarschijnlijk eind januari. Het spel verscheen al in maart vorig jaar in de Verenigde Staten en werd met goede kritieken ontvangen. Helaas wist het spel maar matig te presteren in de verkoop.

Psychonauts is het nieuwste geesteskindje van Tim Schafer, de man die ook klassiekers als Full Throttle en Day of the Tentacle achter zijn naam schreef. In het spel neem je de rol aan van Raz, een jongen wie verzeild raakt op een kamp waar kinderen worden getrained tot Psychische soldaten. Hij zal diverse opdrachten moeten voltooien in het brein van andere mensen.

Deze hersenwereld ziet er voor ieder persoon anders uit, afhankelijk van zijn persoonlijke eigenschappen en liefhebberij. Het ene brein is een grote chaos, een waar slagveld of een gigantische discotheek, een ander brein is weer geordend en netjes. Psychonauts verschijnt voor Xbox, PS2 en PC.