PSP ondersteunt afspelen MPEG-4 vanaf MemoryStick | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Sony heeft onlangs op z'n Japanse PSP website aangekondigd dat de PSP MPEG-4 video bestanden zal kunnen afspelen vanaf de MemoryStick. Het was al langer bekend dat de PSP MPEG-4 zou gaan ondersteunen, maar Sony had dit alleen bevestigd in combinatie met de UMD disk. De UMD disk is read only terwijl de consument de MemoryStick kan gebruiken om zijn eigen data op te zetten.

Deze aankondiging maakt het mogelijk dat naast MPPEG-4, ook MP3 en Sony's ATRAC audio bestanden door de consument zelf op de memorystick zijn te zetten en af te spelen op de PSP. Dit maakt het apparaat zeer intere ant als portable multimedia gadget. Een trail versie van Image Converter 2, een programma dat waarschijnlijk bij de PSP wordt geleverd, zal de gebruiker in staat stellen video bestanden naar MPEG-4 formaat om te zetten.

De vraag is nu of Sony niet in z'n eigen vingers heeft gesneden wat betreft het mogelijk maken van het afspelen van illegale films op de PSP. Vooral aangezien er grote plannen zijn voor het uitgeven van films op de door de PSP ondersteunde UMD disks. Voor zover bekend is er nog maar één film die is aangekondigt voor de PSP, en dat is Final Fantasy VII: Advent Children. Al met al is de mogelijkheid om MPEG-4 bestanden af te spelen op de PSP goed nieuws voor de consument.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou