In een interview met SCEE president David Reeves dat onlangs op de Sony website werd gepubliceerd, maar vervolgens weer snel is verwijderd, zijn enkele details naar boven gekomen over de Playstation Portable en Sony's toekomstige home consoles.

Allereerst werd bekend dat de games voor de PSP waarschijnlijk regiovrij zullen worden. Dat wil zeggen dat games uit de VS en Azië zonder problemen gespeeld kunnen worden op een Europese PSP, zoals dat ook met de GBA het geval is. De films op de UMD schijfjes die ook op het apparaat kunnen worden afgespeeld zullen niet regiovrij zijn omdat de heren in Hollywood dat niet zien zitten. Verder werd er uit het interview duidelijk dat de hoeveelheid RAM is verhoogd naar 30MB. Daarnaast weet Reeves ons te vertellen dat de PSP en de PSX niet de enige Sony consoles zijn die getoond zullen worden op de E3 in mei. Zo zal mogelijk de PStwo te zien zijn, een PS2 in een kleiner jasje zoals dat destijds ook met de PSone is gebeurd. "Something we haven't talked about, is that we made a change from PlayStation to PSone," he explained, "so we may, in the course of time, make some cosmetic changes to PlayStation 2 and come out with something that's a little bit sexier, but probably no changes to specs or anything like that."

The PStwo console is likely to follow in the footsteps of the PSone by being significantly smaller, and the redesign would allow Sony to maintain a healthy price point for the PS2 platform going forward. Packing the PS2 components into a small case wouldn't be difficult at this point - after all, the company has effectively done just that to create the handheld PSP.Verder weet hij te melden dat er twee versies van de PS3 zullen verschijnen. Naast de game console zal er namelijk een opvolger van de PSX komen die de PS3 als basis gebruikt.