"Er zijn op het moment nog maar een paar PSOne-titel beschikbaar, en er komt op regelmatige basis meer aan", vertelt Neil-Dwyer. "En dan heb je nog dat hele PlayStation als contentprovider exclusief voor dit apparaat... dus we maken ons geen zorgen, het is een revolutionair apparaat, het schudt de markt wakker, we zijn er erg blij mee."

Ook zegt Neil-Dwyer dat er grote aankondigingen gedaan zullen worden op de E3-beurs, in juni. Daar worden in ieder geval nieuwe games en ondersteuning voor het apparaat aangekondigd. Daarnaast belooft het hoofd marktontwikkeling dat er meer exclusieve games zullen volgen.

Games

De PSOne-games die momenteel te koop zijn voor de Xperia Play zijn Cool Boarders 2, Destruction Derby, MediEvil, Syphon Filter en Jumping Flash. Crash Bandicoot staat standaard op de Android-smartphone geïnstalleerd. De Xperia Play is sinds begin april beschikbaar in Europa. Daarnaast is de telefoon, die een uitschuifbaar knoppenpaneel heeft vergelijkbaar met de PSPGo, inmiddels in Canada te koop. In de Verenigde Staten is de Xperia Play nog niet te verkrijgen.