Hotz roept mensen op zijn website op om geld te doneren. De hacker gaat met het geld de juridische kosten betalen die hij moet maken in de rechtszaak die Sony tegen hem heeft aangespannen. "Ik wil tegen de tijd dat de rechtszaak van start gaat Sony tegenover de beste advocaten uit het vak zetten", aldus George Hotz.

Hotz is aangeklaagd door Sony wegens het uitbrengen van een hack die de beveiliging van de PlayStation 3 omzeilt. Met deze hack is het mogelijk om illegaal verkregen games op de spelcomputer af te spelen. Hotz zegt echter dat hij de hack niet heeft uitgebracht om gamepiraterij te bevorderen, maar om consumenten controle te geven over hun eigen eigendom, in dit geval de PS3. Hotz benadrukt dat hij tegen piraterij is, en op een bepaalde manier voorstander van kopieerbeveiliging.

Apple

Hotz, die ook de 'jailbreak' voor iPhones heeft ontwikkeld, noemt Apple als voorbeeld. "Ik vind dat ze het recht hebben om hun iPhone te beveiligen, maar zodra ik ervoor heb betaald en het van mij is, heb ik het recht om het apparaat kapot te gooien, hacken, ernaar te kijken en te jailbreaken", vertelt Hotz. "Gelukkig is de rechtbank het op dat front met me eens. Mocht Sony ervoor kiezen te schikken, dan wil ik dat het draaien van OtherOS [waarmee andere besturingssystemen op de PS3 geïnstalleerd konden worden] weer mogelijk wordt op elke PS3 en dat er op de PlayStation Blog excuses worden aangeboden voor het feit dat het überhaupt is verwijderd."