Sony heeft bekend gemaakt dat de PlayStation 2 veertig miljoen keer verkocht is in Europa. Het bedrijf steekt het niet onder stoelen of banken dat er van de PlayStation 1 maar 33 miljoen stuks verkocht waren in dezelfde fase van diens levenscyclus.

David Reeves, president van SCEE zegt er het volgende, zeer toepasselijke, over: " We zijn erg trots op het doorgaande succes van de PS2 z'n verkoop". Daar voegt de goede man aan toe: "Meer dan 100.000 PlayStation 2's werden de afgelopen maand nog verkocht in Europa en andere PAL territoria. Dat is een hoeveelheid waar we zeker blij mee kan zijn, aangezien het aantoont dat de PS2 nog steeds immens populair is".

Afgaande op de cijfers is de PlayStation 2 van de launch van het apparaat tot eind september 2006 in totaal 42,40 miljoen keer verschepen naar Europese retailers. In Japan is het apparaat 23,99 miljoen keer verschepen en in Amerika 44,86 keer.

In een paar woorden: de PlayStation 2 was en is een fantastisch succes. Hoe heeft Sony het in hemelsnaam voor elkaar gekregen...