Hoewel het met cijfers over de verkoop van producten altijd maar gissen blijft of deze waar zijn of niet, zit er altijd wel iets van waarheid in de getallen. Zo komt het vrij betrouwbare persbureau Reuters vandaag met met prognoses voor de Europese verkoop van de verschillende next-gen consoles.

Uit de cijfers blijkt dat de GameCube op het zelfde tempo verkoopt als de PS2 in Europa, met in totaal een schatting van rond de 2.5 miljoen verkochte consoles aan het eind van het jaar. Dit getal blijft natuurlijk nog steeds wel ver achter dat van de Playstation 2, waarvan geschat wordt dat er 13 miljoen verkocht zullen zijn op 31 december.Retail prices of the consoles are around 250 euros for PlayStation and Xbox and 200 euros for GameCube.

The most popular game on PlayStation is an adult game GTA Vice City from Take-Two Interactive Software which has sold four million copies worldwide since the launch late last month and close to a quarter of a million copies in Britain in the first two days alone, the Sony spokesman said. Laatste console is de Xbox, waarvan wordt gedacht dat er 1.5 miljoen verkocht zullen worden in 2002. Lees het hele bericht op de volgende website.

Met dank aan Sandark voor het melden van dit nieuws.