"Hoewel ik Rockstar goed vind en ze altijd goede games maken, is het ontwerp van het personage op zijn minst vreemd te noemen. Geen New York, geen nacht, geen zwarte regenjas. Ik vraag me af of ze ook afstand nemen van de film noir-schrijfstijl en verhaal en de stripboekschermen", licht hij toe. "Hoewel deze screenshots er goed uit zien, kan ik Max Payne er totaal niet van herkennen."

"Dit soort veranderingen zou ik verwachten na vijf of zes games, wanneer de serie een herstart nodig heeft, niet na twee games die samen meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht hebben." Maar Broussard houdt nog een slag om de arm. "Ik wacht het uiteindelijke spel af, maar tot nu toe lijkt het alsof iemand dingen anders wilde doen, puur om dingen anders te doen."

Max Payne's oude stijl

De nieuwe stijl van Max Payne 3 doet enigszins denken aan het allereerste screenshot dat ooit van Max Payne is vrijgegeven. Dit plaatje verscheen in 1997 in diverse PC-magazines en toont een kale spierbundel die waarschijnlijk Max Payne moest voorstellen. Later is Remedy samen met 3D Realms tot de Max Payne gekomen zoals we hem van de eerste twee delen kennen.