Hoewel de console volgens Fudzilla's bronnen niet in 2012 zal verschijnen, is de kans groot dat de spelcomputer wel dit jaar wordt aangekondigd. SemiAccurate's bronnen bevestigen deze berichten. Wanneer er geen grote technische problemen optreden, kan de spelcomputer laat in de lente of in het begin van de zomer van 2013 uitkomen, speculeert de website.

SemiAccurate wijst erop dat het opvallend is dat er nog geen informatie is gelekt vanuit game-ontwikkelaars. Vaak komt er via die weg informatie vrij, omdat ontwikkelaars vroeg bekend moeten zijn met nieuwe hardware, willen ze hun game klaar hebben bij release.

De website speculeert dat dit twee dingen kan betekenen: ofwel de volgende Xbox komt later in 2013, of de volgende Xbox lijkt qua architectuur zoveel op de Xbox 360, dat ontwikkelaars een game voor die spelcomputer kunnen maken om deze vervolgens vrij eenvoudig aan te passen. 

Eerder kwam al het gerucht naar buiten dat ontwikkelaars specificaties van Microsoft hebben ontvangen om een PC mee samen te stellen, een zogenaamde target box, die in kracht vergelijkbaar zou zijn met zijn spelcomputer.

Oban

Volgens de bronnen van Fudzilla draagt de nieuwe chip de codenaam Oban. Deze wordt door IBM en Global Foundries gemaakt. Het zou een PowerPC-CPU betreffen in combinatie met een Ati Southern Islands GPU, of een aangepaste GPU uit Ati's 7000-serie.