'Pro Evolution Soccer herbouwen gaat jaren duren' | Gamer.nl

'Pro Evolution Soccer herbouwen gaat jaren duren' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De laatste jaren moet Konami's voetbalserie het zowel in recensiecijfers als in verkoopcijfers afleggen tegen Electronic Arts' Fifa. Konami's Pete Stone is echter van mening dat het gat tu en Fifa en Pro Evolution Soccer niet zo groot is. "Ik denk niet dat er een gigantisch gat is wat betreft speelbaarheid. Er zijn zeker wel gebieden waarop we moeten verbeteren, maar het is geen gigantisch gat en we zijn het geleidelijk aan aan het dichten."

Desondanks voorziet Stone dat het nog wel "enkele jaren" gaat duren voordat Pro Evolution Soccer volledig herbouwd is. Stone lijkt dan ook niet te denken dat Pro Evolution Soccer de komende jaren beter zal gaan verkopen dan Fifa. "We zullen Fifa mi chien niet voorbijstreven, maar we kunnen genoeg exemplaren verkopen en dat is goed vanuit ons perspectief. Kijk er niet naar als een strijd die we proberen te 'winnen' [...], want dat is niet per se het geval."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou