Prijzen van huren Battlefield 1-servers bekend | Gamer.nl

Prijzen van huren Battlefield 1-servers bekend | Gamer.nl

EA heeft de prijzen bekendgemaakt van het huren van servers voor Battlefield 1. Op pc is het huren van servers duurder dan op consoles.

EA stelt zoals bij elke game standaard servers beschikbaar waar de verschillende modi in de multiplayer van Battlefield 1 op worden gespeeld. Spelers huren echter vaak ook zelf servers, omdat op eigen servers onder andere de spelregels en maprotatie kan worden aangepast. In voorgaande Battlefield-games konden andere bedrijven deze servers aanbieden voor spelers om te huren, maar EA doet het bij Battlefield 1 voor het eerst zelf.


De dollarprijzen voor deze servers zijn nu bekend, maar wat opvalt is dat de prijzen op pc hoger liggen dan op consoles. EA heeft daar nog geen reden voor gegeven. Op pc kost het huren van een server voor één dag 2,99 dollar, op consoles 1,99 dollar. Een week kost op pc 11,99 dollar, op consoles 7,99 dollar. Een server 180 dagen huren kost 149,99 dollar op pc en 99,99 dollar op consoles. Prijzen in euro's zijn nog niet bekend, maar worden waarschijnlijk gelijk aan dollarprijzen.

Het is in Battlefield 1 dus alleen mogelijk om de servers bij EA zelf te huren, in tegenstelling tot vorige Battlefield-games. Eén van de grootste partijen die servers voor voorgaande Battlefield-games verhuurt is het Nederlandse i3D.net. Een woordvoerder van het bedrijf vertelt aan Gamer.nl dat de verhoudingen tu en hen en EA goed blijven. i3D.net blijft servers voor voorgaande Battlefield-games en andere games aanbieden. Wel geeft het bedrijf aan het "jammer" te vinden dat het geen servers voor Battlefield 1 kan verhuren.

Battlefield 1 is vanaf morgen verkrijgbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Diverse Nederlandse winkels zijn vannacht open om vanaf middernacht de game te verkopen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou