Uitgevers verhogen steeds vaker de prijzen van games in plaats van deze te verlagen tot een niveau dat piraterij minder aantrekkelijk maakt. “De oplossing ligt niet bij het voeren van rechtszaken, maar bij het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit voor een respectabele prijs”, schrijft Perry op zijn blog. “Ik verwacht dat de prijzen blijven stijgen en piraterij nog meer zal toenemen.” Firmware-updates

Perry zegt dat firmware-updates, zoals die regelmatig plaatsvinden voor iPhone en PSP, tevergeefs zijn. Ook het aanpakken van downloadsites als The Pirate Bay, waarvan de oprichters onlangs werden veroordeeld tot een jaar cel en 2,7 miljoen euro boete, zal volgens hem geen effect hebben op de lange termijn.

Free-to-play

Acclaim is zelf betrokken bij twee projecten om piraterij te omzeilen. Zo heeft het free-to-play model van de uitgever, waar games omzet genereren door virtuele aankopen en advertenties, al bewezen een succes te zijn in Azië.

Daarnaast kondigde Acclaim een nieuwe online-dienst aan genaamd Gaikai, waarmee consumenten via internet hun games spelen en opslaan. Gaikai is vergelijkbaar met het onlangs gepresenteerde OnLive, maar zal  een minder snelle verbinding vereisen.