Nieuws
Nintendo Switch

Update: Nintendo: Switch-prijs verlaagd vanwege wisselkoers en oled-model

Winkels bepalen zelf de prijs

Geschreven door Michel Musters op
Update: Volgens Nintendo wordt de Nintendo Switch in Europa in prijs verlaagd wegens de wisselkoers en de komst van de Nintendo Switch Oled.

Dat meldt het bedrijf aan Eurogamer. Omdat de aankoopprijs voor winkels wordt verlaagd, zal de console uiteindelijk in prijs dalen.

"Nintendo verandert de handelsprijs van de Nintendo Switch voor winkels", zegt een woordvoerder van het bedrijf. "Meer dan vier jaar na verschijning blijft de Switch goed verkopen in Europa.

Na het voorzichtig afwegen van verschillende factoren, zoals de wisselkoersen in Europa en de aankomende lancering van de Nintendo Switch Oled, hebben we besloten om de handelsprijs te veranderen in Europa."

Het bedrijf benadrukt dat de uiteindelijke prijs wordt bepaald door winkels en dat deze daarom in de praktijk verschillen. Zo kost de Switch in de officiële My Nintendo-winkel 299 euro, een 'gepaste prijs' volgens het bedrijf.

Tot slot meldt Nintendo dat de prijzen voor de Nintendo Switch Lite, en de op 8 oktober te verschijnen Nintendo Switch Oled, niet veranderen in Europa.

Origineel bericht: Het lijkt er op dat de prijsdaling van de Nintendo Switch waar vorige week al geruchten over gingen, nu langzaam maar zeker wordt uitgerold in Europa.

Vorige week meldde het Franse Twitter-kanaal Nintend'Alerts al dat de Switch-prijs deze week naar zo'n 270 euro zou gaan. Op Amazon France staat de Switch nu inderdaad voor 269,99 euro te koop. Dit terwijl het Switch-systeem normaliter rond de 329,99 euro kost. 

Op Amazon.nl is de Switch op dit moment voor 294,99 euro te koop. In Europa zet Nintendo geen officiële prijzen in verband met de wetgeving, dus de officiële nieuwe standaardprijs kan verschillen per winkel.

Op 8 oktober brengt het bedrijf de Nintendo Switch Oled uit, die voor ongeveer 359,99 euro wordt verkocht en onder andere een grote oledscherm, betere luidsprekers en een nieuwe standaard biedt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fortnite Chapter 2 Season 8: Cubed nu begonnen Eerste grote update F1 2021 komt vandaag uit
3

Reacties op: Update: Nintendo: Switch-prijs verlaagd vanwege wisselkoers en oled-model

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • RoyVG

  • 13 september 2021 13:23
  Dat maakt de OLED variant alleen maar duurder ter vergelijking. Bijna 100 euro extra moeten uitgeven voor een iets beter scherm en iets betere audio waar je alleen in handheld mode van kan genieten vind ik het niet waard. De 30-50 euro verschil dat het nu is, dan kun je die overweging nog maken. En als je een oude Switch hebt die je wilt verkopen nadat je de OLED hebt krijg je er ook minder voor. Als Nintendo dit deze maand nog officieel aankondigt, dan moet de Switch Lite ook naar 150-160 euro. Anders is er geen reden om een Lite te kopen als je voor 50 euro extra een normale Switch hebt met 2 Joycons voor wat casual multiplayer, en een dock.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  RIOdeMIO

  • 13 september 2021 13:41
  @RoyVG Helemaal mee eens en idd naar mijn mening had de switch lite vanaf het begin al 150 moeten kosten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Bigds9fan

  • 13 september 2021 19:21
  @RoyVG Als je een OG Switch hebt dan heb je ook nog eens profijt van de betere accuduur iets wat niet geldt voor mensen die het revisie model hebben gekocht.

  Of de upgrade het geld waard is moet men zelf weten. Ik heb hem in elk geval voorbesteld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.