Goed nieuws voor Halo fans en alle anderen die de kleur olijfgroen een warm hart toedragen: de Halo 3 Xbox 360 Special Edition heeft nu ook voor Europa een prijs en datum gekregen.

De speciale Halo 3 uitvoering van de console zal op 26 september voor €399,99 in de winkel liggen, niet geheel toevallig gelijk met de lancering van Halo 3. De console is daarmee 50 euro duurder dan de per vandaag in prijs verlaagde premium versie.

Dat legergroene Spartan-groene jasje staat 'm wel

De accessoires verschillen niet veel van wat er met de premium wordt meegeleverd, extra's zijn het bijpassende Spartan-groene special edition kleurschema, een Play & Charge Kit, exclusieve downloadable content en een HDMI  aansluiting.

De volledige lijst aan accessoires is als volgt:

Halo 3 Special Edition Wireless Controller Halo 3 Special Edition 20GB Hard Drive Halo 3 Special Edition Wired Headset Halo 3 Special Edition Gamer Pics and Theme (Exclusive download via Xbox LIVE®) Component HD AV Cable Ethernet Cable HDMI Port Play & Charge Kit Xbox LIVE Silver Membership One-month Xbox LIVE Gold MembershipDe grote afwezige in dit lijstje is de game zelf, deze zal je apart aan moeten schaffen. De waarschijnlijke reden hiervoor is dat je dan zelf de keuze kan maken tussen de drie beschikbare versies die de die-hard fans natuurlijk al lang in pre-order hebben staan.