: De prijs van Battlefield 1943 is op de Xbox 360 weer teruggebracht naar het oude niveau van 1200 Microsoft-punten. Op Xbox.com staat de prijs nog wel op 90.000 punten. Update 2: Inmiddels zijn alle prijzen weer op het oude niveau. In de officiële Battlefield-Twitter staat dat de prijs van 90.000 punten niet te zien was door mensen met een Gold-account. Battlefield 1943 is een multiplayergame, en om online te kunnen gamen op de Xbox 360 is een Xbox Live Gold-abonnement nodig. -- Origineel bericht: De prijs van Battlefield 1943 voor Xbox 360 is verhoogd naar 90.000 Microsoft-punten (omgerekend ruim 1000 euro). Dit zou een fout kunnen zijn, maar kan ook te maken hebben met de problemen die de game ondervindt.

Battlefield 1943 ondervindt problemen omdat de servercapaciteit niet is opgewassen tegen het aantal mensen dat de game probeert te spelen. Het kan zijn dat de prijs van de game bewust tijdelijk is verhoogd, om te voorkomen dat nog meer mensen de game aanschaffen en de problemen nog groter worden.

Gordon van Dyke van Dice heeft reeds beloofd dat het aantal servers bijna wordt verdubbeld. Ondanks de servers die Dice al heeft toegevoegd, zijn er nog steeds problemen. Dice geeft aan te blijven werken aan een oplossing.