Prey is volledige reboot | Gamer.nl

Prey is volledige reboot | Gamer.nl

De nieuwe Prey is een volledige reboot van de serie. Dat vertelt Pete Hines van Bethesda in een livestream met GameSpot tijdens de E3.

Prey bevat "geen enkel element van Prey 2," legt Hines uit. "Behalve dan dat aliens amok veroorzaken en je opgejaagd wordt door aliens." De nieuwe Prey is eerder een volledige herinterpretatie van het origineel, met een psychologische twist.

De ontwikkeling van Prey 2 werd in 2014 stopgezet door Bethesda. Die game werd ontwikkeld door Human Head en doorliep een moeizame ontwikkelingscyclus, met meerdere vertragingen en uiteindelijk annulatie als gevolg. De oorspronkelijke Prey verscheen in 2006. In die game kruipen spelers in de huid van de Cherokee Tommy, die wordt opgestraald door aliens die de Aarde willen consumeren. Tommy kan onder meer spirituele indianenkrachten gebruiken in zijn strijd om het kwaadaardige buitenaardse ras te stoppen.

De nieuwe Prey wordt ontwikkeld door Arkane Studio, bekend van Dishonored. In de reboot nemen spelers de rol aan van Morgan Yo, een proefpersoon in een onderzoek om de mensheid te verbeteren. Yu wordt wakker in het jaar 2033 op het ruimtestation Talos 1, hier gaat hij op zoek naar de geheimen die het station huishoudt. Het ruimtestation is overgenomen door een mysterieus buitenaards ras en met behulp van speciale krachten moet geprobeerd worden hier te overleven.

Prey verschijnt in 2017 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou