Hoog bezoek vandaag bij de ontwikkelaar Trilogy Studios in het Amerikaanse Santa Monica. De president van de Dominicaanse Republiek kwam namelijk langs om te praten over een outsoucingprogramma dat Trilogy Studios op wil zetten met het Zuid-Amerikaanse land.

Outsourcing houdt in dat bepaalde onderdelen van het spel niet door de ontwikkelaar zelf worden gemaakt, maar door aparte bedrijven, doorgaans in lagelonenlanden. In de Dominicaanse Republiek wil men via de entertainment industrie een nieuwe inkomensbron voor het land binnenhalen, door onder andere taken als art, animaties, video en engineering van Westerse ontwikkelaars over te nemen.

Trilogy Studios zal diverse taken voor zijn komende project Daybreakers outsourcen naar de Dominicaanse Republiek. Door de komst van de next-gen consoles en de hogere kosten voor game-ontwikkeling, wordt verwacht dat outsourcing de komende jaren flink zal toenemen. Momenteel maakt 60% van de ontwikkelaars gebruik van outsourcing, in 2008 is dit volgens prognoses opgelopen tot 90%.