Nieuws

Powerplay-update Elite: Dangerous gelanceerd

Voegt groeperingen, nieuwe wapens en schepen toe

Geschreven door Gijs Scheltens op
Update 1.3 van Elite Dangerous is gelanceerd. De zogeheten Powerplay-update voegt tien groeperingen toe, naast nieuwe wapens en ruimteschepen. Dat heeft ontwikkelaar Frontier Developments bekendgemaakt.

Spelers van de ruimtesimulator kunnen zich aansluiten bij een van de tien groeperingen en missies uitvoeren om de invloed en het terrein van deze factie te vergroten. Elke factie geeft andere bonussen, waaronder nieuwe wapens. De machtsverhoudingen veranderen op wekelijkse basis.

Verder zitten er drie nieuwe schepen in de update: de Diamondback Scout, Diamondback Explorer en Imperial Courier. De Courier is een klein gevechtsschip, de Diamondback-schepen zijn hybride schepen geschikt voor zowel gevechten als verkenningsmissies.

Naast de toevoeging van ruimtemachten verbetert de update de prestaties van Elite: Dangerous. Ook is de kunstmatige intelligentie verbeterd en verhelpt 1.3 verscheidene bugs.

De Powerplay-update is al ruim een week in bèta. Het is de derde grote update voor Elite: Dangerous: 1.1 voegde community-doelen toe en 1.2 gaf spelers de mogelijkheid om met een groep van maximaal vier spelers samen te werken.

Bron: Frontier Developments

Dit artikel delen:

Lees meer

Action Henk deze zomer naar PlayStation, Xbox One en Wii U Nieuws van de week: Fallout 4 officieel in ontwikkeling
2

Reacties op: Powerplay-update Elite: Dangerous gelanceerd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • vladimirr

  • 6 juni 2015 18:00
  man man man ik heb al bijna 250 uur in deze game geïnvesteerd en ben er meer van plan ^^. is 1 van de beste spellen OOIT gemaakt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Magister

  • 6 juni 2015 22:29
  Mooie update en er is nog meer in het verschiet. Ik vind het zelf een vermakelijke game welke ik zo nu en dan oppak, zeker niet een van de beste spellen ooit, maar wel eentje waar je jezelf in kunt verliezen ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.