Slitherine Software heeft vandaag middels een officiële statement bekend gemaakt dat de stand-alone uitbreiding voor haar strategische titel Spartan, een kleine vertraging heeft opgelopen omdat een postbode hardhandig van de goldcopy van het spel beroofd is. De goldcopy was op zijn weg terug van de fabriek waar het spel gedupliceerd werd, naar het kantoor van de ontwikkelaar, en werd aangetekend verstuurd.

De postbode was slechts enkele meters van de deur van de ontwikkelaar verwijderd, toen de overvallers er met de posttassen van de arme man van door gingen. Men weet echter nog niet met zekerheid, of de goldcopy van het spel het doelwit was. Het betreft hier immers geen Half-Life 2 of Doom 3, maar... Gates of Troy:At this stage there has been no official contact between Slitherine and the Royal Mail or Metropolitan Police and the only information we have comes direct from the Postman who was only moments away from making his delivery outside the Slitherine office. It is not clear whether the Postman was deliberately targeted because of what he was carrying, or if it was just a piece of extreme bad luck. It is hoped that it was a random attack and the thieves do not realise what they have or if they do, that they will not have the knowledge and ability to make any use of it.

De makers vrezen nu dat mogelijk een illegale versie reeds op de markt zal komen, voordat het spel zelf in de winkel ligt. Het is een vreemd verhaal dat op 1 april als een slechte poging tot humor afgedaan zou worden, maar het lijkt dit keer toch echt serieus. Maar, zoals de postbode zelf al gezegd heeft, zelfs in de meest vredige plaatsen op deze aardbol (zoals Epsom Slitherine Software gevestid is) moet je uitkijken dat je zak niet gerost wordt. Het is wat met die normen en waarden.