Hoewel PlayStation 3- en Xbox 360-bezitters officieel moeten wachten tot 21 april, de releasedatum die door uitgever Electronic Arts is vastgelegd, bieden verschillende Nederlandse winkels de game ook voor die platformen aan. GameMania heeft bijvoorbeeld besloten vanaf vandaag de game voor alle platformen in de schappen te leggen. Nedgame heeft het spel nog niet binnen, maar weet nog niet zeker of het de game voor donderdag gaat verkopen.

De meeste Nederlandse gamewinkels lijken zich echter te houden aan de door EA vastgelegde releasedatum, ondanks het feit dat de digitale PC- en Mac-versies reeds beschikbaar zijn. Mediamarkt, Bart Smit, Intertoys en Bol.com verkopen het spel zodoende vanaf donderdag.

Alternate Reality Game

Het eerder beschikbaar stellen van de digitale game is de beloning van een door Valve opgezette Alternate Reality Game (ARG). Deze begon op 1 april, toen werd The Potato Sack op Steam gelanceerd: een verzameling van dertien verschillende games die met grote korting werden verkocht.

Gamers ontdekten verborgen boodschappen in de games die leidden tot een speurtocht. Gamers moesten aanwijzingen ontcijferen om steeds een volgende aanwijzing te ontdekken in games, YouTube-video's, op forums en ook op locaties in de echte wereld. De laatste test in de ARG was dat gamers alle spellen in de Potato Sack-spellen zo veel mogelijk moesten spelen om Portal 2 eerder dan gepland vrij te spelen.