De commotie rond Grand Theft Auto: San Andreas is nog niet voorbij, of het volgende spel is alweer in opspraak. Dit keer heeft een Amerikaans politicus het gemunt op het aankomende Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure van Atari, een spel waarin graffiti centraal staat. Nu verschillen de meningen over graffiti nogal onder de wereldbevolking en de politicus, Peter F. Vallone van de gemeenteraad van New York, is fel tegenstander van deze muurkunst.

Nu wil het net dat Getting Up het gebruik van graffiti min of meer promoot, doordat je in het spel bekendheid en respect dient te verwerven, met behulp van graffiti. Peter F. Vallone wil daarom dat Atari af ziet van de release van dit spel. Vallone heeft het spel zelf nog niet gespeeld, maar afgaande op de uitingen uit het persbericht van Atari, denkt hij dat het spel een slechte uitwerking zal hebben op de hoeveelheid graffiti op de Amerikaanse muren:"A groundbreaking graffiti game play system, designed to sharpen your skills as you tag with aerosol, rollers, markers, paste, stickers and stencils"

"Unique 'intuition' system allowing you to find ideal places to tag"

"Authentic tags from fifty real life graffiti artists six of whom appear in game as mentors"

"Create tags in pressure situations"Nu hebben wijzelf het spel inmiddels al gespeeld (zie ook onze preview) en we kunnen met een gerust hart zeggen dat je met dit spel niet beter wordt in graffiti spuiten. Dat is vooral een manier van Atari's PR om het spel mooier te laten lijken dan het werkelijk is. Nu snijden ze zichzelf daarmee blijkbaar in de vingers. Lees hier meer over Vallone en zijn strijd tegen graffiti.