Nieuws

Pokémon Ultra Sun en Moon zijn de laatste Pokémon-games voor 3DS

In ieder geval geen games meer uit de hoofdreeks

Geschreven door Eline Oosterloo op
Game Freak maakt bekend dat Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon de laatste Pokémon-games zijn voor Nintendo 3DS.

De ontwikkelaar vertelt dat ze met de aankomende Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon de grenzen van de Nintendo 3DS bereikt hebben. De verhaallijn van deze games zijn twee keer zo lang als die van de voorlopers, waarbij ook nog eens veel extra content toegevoegd is.

Dat betekent niet dat er geen spin-off titels zouden kunnen verschijnen voor de handheld, maar dat de aankomende Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon de laatste games uit de hoofdreeks zullen zijn op Nintendo 3DS.

Het betekent uiteraard niet het einde van de Pokémon-franchise, die gewoon op Nintendo Switch wordt doorgezet. In een interview met Gamer.nl vertelt Shigeru Ohmori, de regisseur van vele Pokémon-games:

"De wereld van Pokémon verdwijnt niet zomaar. Alola is nu onderdeel van de wereld en dat zal zo blijven. Geruchten over de Switch zijn er altijd, maar we willen dat spelers eerst Ultra Sun en Ultra Moon spelen en dan geduldig wachten op de Switch-game. We kunnen wel een grote onthulling doen: er zullen pokémon zijn en je kunt ze vangen met pokéballs!"

Bron: IGN

Dit artikel delen:

Lees meer

Civilization 3 is tot en met morgen gratis verkrijgbaar Meer dan zeven minuten van de singleplayer in Star Wars Battlefront 2
1

Reacties op: Pokémon Ultra Sun en Moon zijn de laatste Pokémon-games voor 3DS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Linksquest

    • 21 oktober 2017 12:10
    Of er gaat een opvolger voor de 3DS komend jaar onthuld worden, of ze gaan misschien eentje maken voor de New 3DS (wat me sterk lijkt aangezien markt klein is), hoe dan ook, ik ben reuze benieuwd naar de eerste Switch versie.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.