Bij het uitkomen van de eerste Pokémon game in 1996 dacht men dat dit slechts een kortdurende Nintendo hype zou zijn. Bijna 10 jaar later staan de Pikachu's, Bulbasaurs en Squirtles nog sterk overeind en zijn ze een belangrijke rol gaan spelen in het leven van velen kinderen, zowel op tv als op consoles.

Pokémon is bedacht door Satoshi Tajiri die al op vroege leeftijd een passie had voor insecten en deze spaarde. Vooral de evolutie die vlinders bijvoorbeeld doorlopen insprireerde hem tot de transformaties voor de Pokémon.

Tien jaar na de lancering van Pokémon kan gesproken worden over een imperium van zo'n 30 miljard dollar. Een groot deel van deze berg geld is afkomstig uit de games industrie met alle Pokémon die zijn uitgekomen voor de consoles van Nintendo. Maar de inkomsten zijn ook afkomstig van de speelkaarten, merchandise, stripboeken, dvd's en natuurlijk het in 2005 opgerichtte Pokémon pretpark in Nagoya, Japan.

Aangezien de Pokémonmania nog niet overgevlogen is zullen er in de toekomst nog meer games verwacht mogen worden. Wellicht op de Revolution?