Pokémon Go werkt straks niet meer op oude smartphones

Pokémon Go werkt straks niet meer op oude smartphones

Niantic brengt in de loop van oktober een update voor Pokémon Go uit. Na die update is het spel niet meer speelbaar op een aantal smartphones en besturingssystemen.

Op Android-telefoons met Android 5 kan het spel vanaf dat moment niet meer gespeeld worden. Apple-gebruikers met iOS 10 of iOS 11 kunnen straks ook niet meer Pokémon Go draaien. Ook kan het spel niet meer op iPhone 5S en iPhone 6 worden opgestart, ook al staat er een nieuwe besturingssysteem op.

Niantic doet dit omdat het zich niet wil laten tegenhouden door oudere technologie, zo laat het bedrijf weten aan The Verge. "De meeste spelers hebben krachtigere telefoons." De iPhone 5S en 6 hebben bijvoorbeeld maar 1 GB aan werkgeheugen. Volgens Niantic speelt maar een klein percentage van de mensen die straks afvallen nog dagelijks Pokémon Go.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Beetje jammer...kan je je oude telefoon niet meer aan je kids geven... gemiste kans

0
test

@EdwinVP Android 5.. dat is ook wel heel erg oud. Ik snap best dat ze dit doen, je moet toch mee met de huidige technologie en kunt niet altijd oud spul blijven ondersteunen. Gebeurt bij veel apps alleen wordt dat meestal niet vermeld in de media.

0
test

@Fr3nzy Je moet helemaal niks, meerdere onderzoeken die nu lopen dat Apple maar ook Android maakt zich hier schuldig aan, dat ze opzettelijk telefoons trager maken zodat je een nieuwe moet kopen. Dit is gewoon wanbeleid. Het idee dat je mee "moet" gaan is idioot. Dat hij trager word is logisch omdat ze sneller worden, alleen opzettelijk niet ondersteunen is bullshit. Want pokemon Go heeft een update gehad waardoor het grafisch vooruit is gegaan? Trek jij lekker je portemonee.

0

Pokemon Go Buy a New Phone

0

Aanbevolen voor jou