Nieuws

Pokémon Go Safari Zone-evenement gaat zaterdag van start

Ook zonder ticket toegang tot de zeldzame pokémon

Geschreven door Eline Oosterloo op
Pokémon Go Safari Zone komt dit weekend naar Amstelveen, waarbij trainers zeldzame pokémon kunnen vangen.

Origineel was het plan van Niantic het evenement in augustus lanceren. Dit werd echter uitgesteld, aangezien zich veel netwerkproblemen voordeden tijdens onder andere het Chicago Fest.

Nu die problemen voor het grootste deel opgelost lijken, komt Pokémon Go Safari Zone op 14 oktober naar Nederland. Speciaal in Amstelveen kunnen spelers op deze dag zeldzame pokémon vangen, die normaal gesproken nauwelijks of niet voorkomen in Nederland. Zo is zaterdag Kangaskhan verkrijgbaar, een pokémon die eigenlijk alleen in Australië te vangen is. De zeldzame Chansey zal ook meer tevoorschijn komen op deze dag, die wordt gezien als een van de lastigste wezens om te bemachtigen.

Er zijn geen speciale plannen gemaakt voor het vangen van legendarische pokémon. Niantic heeft geen speciale Raid Battles georganiseerd voor het evenement. Wel zijn er drie verschillende lounges voor de drie verschillende teams Mystic, Valor en Instinct.

Officieel kunnen alleen Pokémon Go-spelers met een ticket meedoen aan het Safari Zone-evenement. Echter zijn de zeldzame pokémon ook gewoon verkrijgbaar voor mensen zonder kaartje, ook al kunnen zij niet genieten van de exclusieve medailles en items die vrijgegeven worden tijdens Pokémon Go Safari Zone.

Kangaskhan

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste gamedeals van de week Kijk vanavond naar de prequel-aflevering van South Park: The Fractured but Whole
4

Reacties op: Pokémon Go Safari Zone-evenement gaat zaterdag van start

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Haunting

  • 12 oktober 2017 13:08
  Yes. En ik ben er bij, met ticket.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ShiniRandom

  • 12 oktober 2017 17:25
  Deze informatie klopt niet helemaal…

  "Officieel kunnen alleen Pokémon Go-spelers met een ticket meedoen aan het Safari Zone-evenement. Echter zijn de zeldzame pokémon ook gewoon verkrijgbaar voor mensen zonder kaartje."

  Deze Pokémon zijn te vangen in andere delen van Amstelveen/Amsterdam. Bij het evenement ziet een speler zonder ticket helemaal niets gebeuren. Vandaar dat Amstelveen ook vraagt niet naar het winkelcentrum te komen zonder ticket.

  Bron: https://nl-nl.facebook.com/StadshartAmstelveen/

  "We werken er hard aan om jullie een exclusieve en onvergetelijke ervaring te bieden in Stadshart Amstelveen op 14 oktober!
  We willen benadrukken dat het NIET MOGELIJK is om in het winkelcentrum te spelen ZONDER ticket. In het gebied Stadshart Amstelveen zullen spawnings dus alleen voor tickethouders zichtbaar zijn, en is er geen gameplay voor spelers zonder ticket.
  Het goede nieuws is dat de trainers die geen tickets hebben de mogelijkheid hebben om de Pokémon van het Pokémon GO Safari Zone event (incl. Unown, Kangaskhan en shiny Pokémon) in de gehele regio Amsterdam (buiten Stadshart Amstelveen) te ontdekken en te vangen. Ook al verschijnen ze minder frequent.
  Op deze manier willen we ervoor zorgen dat alle Trainers de kans hebben om direct of indirect deel te nemen aan deze bijzondere dag!"

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Haunting

  • 13 oktober 2017 09:12
  @shinirandom Je informatie klopt dat dit is verteld. Echter speculeert men om de reden van dit nieuws. Men denkt namelijk dat Stadshart Amstelveen geen drukte wil van mensen zonder ticket. In Oberhausen konden mensen zonder ticket de pokemon wel overal zien namelijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ShiniRandom

  • 13 oktober 2017 09:42
  @haunting Klopt, Oberhausen was anders. Maar vorig weekend in Denemarken waren alle Pokéstops & Gyms in het winkelcentrum waar het evenement daadwerkelijk plaats vond onzichtbaar voor spelers zonder QR-Code registratie. Niet dat ik me zorgen maak aangezien ik wel gewoon een ticket heb! :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.