Nieuws

Pokémon Go-ontwikkelaar denkt dat vr de samenleving negatief kan beïnvloeden

Augmented reality is volgens Hanke beter voor de samenleving

Geschreven door Brian Artiles Govita op
John Hanke, CEO van Niantic Labs liet tijdens een toespraak weten dat hij denkt dat virtual reality de samenleving negatief zou kunnen beïnvloeden.

Op de Mixed Reality Summit in London zei Hanke dat vr misschien wel te goed kan zijn en dat mensen langere periodes in digitale werelden willen spenderen. Hij wijst erop dat mensen zich gelukkiger voelen als ze wat meer naar buiten gaan.

"Mijn visie op vr is dat het misschien wel te goed zou kunnen zijn, waardoor mensen teveel tijd hieraan zullen besteden. Ik maak me al druk om mijn kind die te lang Minecraft speelt, terwijl het een geweldig spel is. Er zijn genoeg onderzoeken die uitwijzen dat mensen zich gelukkiger voelen als ze naar buiten gaan, zeker in de natuur," aldus Hanke.

Recentelijk werden in Pokémon Go meer dan een half miljard Magikarps gevangen door een tijdelijk hogere spawnrate en de ontdekking van shiny Pokémon.


Bron: Gamespot

Dit artikel delen:

Lees meer

PETA boos op Nintendo over koeien melken in 1-2-Switch Persona 5-streamers moeten zich houden aan strenge richtlijnen van Atlus
1

Reacties op: Pokémon Go-ontwikkelaar denkt dat vr de samenleving negatief kan beïnvloeden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 5 april 2017 22:03
  Wij van Wc-eend (ofwel semi-AR spelletje)….. Sorry, maar VR kan juist de samenleving positief beinvloeden, want mensen kunnen dan eindelijk ook virtueel naar plekken gaan waar ze anders nooit zouden kunnen komen, makkelijker in 'visueel' contact kunnen komen met mensen die ze normaal nooit zouden kunnen zien, en ga zo nog maar door.
  Nee, hij wil graag dat iedereen dat saaie spelletje pokemon go weer gaat spelen zodat zij weer extra inkomsten krijgen..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.