Nieuws
Peridot

Pokémon Go-makers brengen nieuwe ar-game Peridot in mei uit

In de game kunnen spelers een virtueel huisdier verzorgen

Geschreven door Michel Musters op
Peridot, de nieuwe game van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic, komt op 9 mei uit.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. De game verschijnt op die datum op iOS en Android. Iedereen die zich alvast registreert via de App Store of Google Play Store en de game in de eerste twee weken van release speelt, ontvangt een gratis feestmuts voor hun virtuele huisdier.

Peridot werd afgelopen april aangekondigd. In het spel voeden spelers fantasievolle en kleurrijke wezens genaamd Peridot op - in die zin heeft de game wat weg van de klassieke Tamagotchi-spellen. Elke Peridot heeft echter "zijn eigen dna", aldus Niantic, waardoor elk exemplaar uniek is voor de speler die het wezen opvoedt.

Via de smartphone kan de Peridot in de echte wereld worden getoond. Spelers wandelen met het wezen, trainen hem en bezoeken er nieuwe locaties mee. Een Peridot zoekt zo nu en dan ook naar voedsel en kan het type landschap waarop hij loopt herkennen, wat bepalend is voor het voedsel dat hij vindt. Zo kan er zeewier uit water worden gehaald en bieten uit zand.

Na een tijdje wordt de Peritot volwassen. Kort daarna kunnen spelers de Peridot naar een zogenaamde Habitat brengen, hem met een partner op een nest laten broeden en zo een nieuwe Peridot creëren die vervolgens weer opgevoed kan worden. Hoewel er dan afscheid wordt genomen van de oude Peridot, kunnen spelers hun eerder opgevoede wezens op bezoek krijgen via een item genaamd de Summoning Wisp. Ook kan men er voor kiezen het broeden geheel over te slaan en de volwassen Peridot voor altijd bij te houden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Discord-gesprekken nu mogelijk op PlayStation 5 Epic bevestigt dat nieuwe Fortnite-seizoen Mega heet
1

Reacties op: Pokémon Go-makers brengen nieuwe ar-game Peridot in mei uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    -JK-

    • 8 maart 2023 11:19
    dit ruikt naar blockchain, weet alleen nog niet of het lekker ruikt of stinkt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.