Pokémon Go-achtige World of Warcraft-game in ontwikkeling | Gamer.nl

Pokémon Go-achtige World of Warcraft-game in ontwikkeling | Gamer.nl

Blizzard laat weten een World of Warcraft-game te ontwikkelen die sterk geïnspireerd is door de mobiele game Pokémon Go. Daarnaast wordt bekend dat Diablo 4 mogelijk pas na 2020 gaat verschijnen.

In een uitgebreide rapportage van Kotaku spreekt de website met huidige en ex-werknemers van Blizzard over de twee games. Uit het artikel blijkt dat de mobiele World of Warcraft-game uitgebreider wordt dan Pokémon Go en zich afspeelt in de echte wereld op basis van GPS-functionaliteit. Daarnaast heeft het volgens lead designer Cory Stockton ook meerdere singleplayer-elementen. Momenteel heeft de mobiele game nog geen officiële naam en is nog niet bekend wanneer de mobiele game verschijnt.

In de rapportage wordt met name aandacht besteed aan de toekomst van de Diablo-franchise, waarin het contrast van enthousiasme voor mobiele games tu en Blizzard-werknemers en fans wordt benadrukt. "Er zijn veel mensen die enthousiast zijn over mobiele games. De reactie binnen het bedrijf voor Diablo Immortal was heel anders vergeleken met de reacties buiten het bedrijf", aldus een anonieme medewerker van Blizzard.

Diablo Immortal

Uit gesprekken met anonieme bronnen wordt ook duidelijk dat een vierde game voor Diablo al sinds 2014 in ontwikkeling is. In eerste instantie was er gepland om een Dark Souls-achtige game te maken, maar werd daar vanaf gezien in 2016. In de game konden spelers over de schouder van het personage meekijken, terwijl in de eerdere games schuin van boven meegekeken kon worden.

Ondertu en is er een nieuwe versie van Diablo 4 in ontwikkeling die zich momenteel in een vroeg stadium begeeft. Daarmee wordt ook vermeld dat deze game meer gebaseerd gaat worden op vorige delen in de franchise. Volgens Kotaku kan de game pas verwacht worden na 2020.

Blizzard zelf zegt geen uitspraak te willen doen over de ontwikkeling van de vierde Diablo-game. Zo zegt Blizzard geen details te willen delen over onaangekondigde games totdat ze er zelf klaar voor zijn.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou