Het zal je maar gebeuren! Je bent bezig aan een game waar ongeveer meer dan de helft van de wereld op zit te wachten en een groot deel van je code komt op internet terecht. Het overkwam Valve verleden jaar, hun Half-Life2 code/beta lekte het internet op en werd door vele gretig bekeken.

Je zou denken dat je dan als ontwikkelaar wel je maatregelen zou nemen om eventuele vervolg scenario's te vermijden. Alhoewel er nu geen source code of beta is gelekt, hebben ze bij het uitsturen van de beta van CS: Source een bestand meegestuurd welke het gehele dialoog van Half-Life2 bevat.

According to reports, the dialogue is embedded in a .gcf file sent out along with the beta. Apparently, it was included for closed-captioning purposes and was overlooked because .gcf files aren't meant to be opened. Obviously, it was not meant for public eyes and contains numerous spoilers about the game, including its (surprising) ending. Er zullen geheid mensen zijn die de verleiding niet kunnen weerstaan om te zien wat Gordon tegen zijn mede- en tegenspelers zal gaan zeggen. De angst voor vele gamers, waaronder ikzelf, is dat deze mensen het plot van toch wel één van de langst verwachte games zal gaan verzieken. Laten we hopen dat ze hun smoel kunnen houden.