Nieuws
PlayStation VR

'PlayStation VR 2-controllers hebben aanrakingsgevoelige sensoren'

Sony zou een privépresentatie hebben gegeven over de headset

Geschreven door Michel Musters op
De controllers van de PlayStation VR 2 zouden aanrakingsgevoelige sensoren hebben.

Volgens onder andere Upload VR en YouTube-kanaal PSVR Without Parole heeft Sony eerder deze week een privépresentatie gehouden om ontwikkelaars op de hoogte te stellen van wat ze van de nieuwe virtualrealityheadset kunnen verwachten.

Nieuwe informatie tijdens die presentatie zou er op wijzen dat de eerder onthulde controllers voor de PSVR 2 aanrakingsgevoelige sensoren hebben voor de duim, wijs- en middelvinger. Deze sensoren zouden kunnen merken of vingers de controller aanraken en hoever de vingers van de controller verwijderd zijn.

Andere informatie uit de presentatie zou eerdere geruchten bevestigen. Zo zou er inderdaad een resolutie van 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 pixels per oog) worden aangehouden en zou het apparaat een oled-scherm hebben. Tijdens de conferentie zou ook zijn gemeld dat het scherm een field of view van 110 graden heeft, 10 graden meer dan de huidige PlayStation VR.

Ook zou er foveated rendering aanwezig zijn. Daardoor oogt het specifieke punt waar spelers met hun ogen naar kijken scherper dan het omringende gebied. Dat scheelt niet alleen in rekenkracht, het levert ook een natuurlijker aanzicht op. Verder zou er flexible scaling resolution beschikbaar zijn, waarmee de prestaties van games nog meer zou worden verbeterd.

Sony zou ontwikkelaars aanmoedigen om AAA-games voor het apparaat te ontwikkelen. Het bedrijf zou daarnaast willen zien dat veel standaard PlayStation 5-titels ook PSVR 2-ondersteuning meekrijgen. Gamers zouden bij het kopen van een game dan kunnen kiezen tussen het downloaden van de reguliere editie of de vr-versie. Er werd niet bevestigd of huidige PSVR-games backward compatible zijn met de PSVR 2.

Bovenstaande informatie is vooralsnog niet publiekelijk door Sony bevestigd. Volgens PSVR Without Parole worden er begin 2022 meer details over het apparaat, waaronder details over de lancering, onthuld.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuw personage en level vandaag naar Mario Golf: Super Rush Bekend Assassin's Creed-personage komt mogelijk naar Valhalla
3

Reacties op: 'PlayStation VR 2-controllers hebben aanrakingsgevoelige sensoren'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Sall3mander

  • 5 augustus 2021 15:57
  Net als de oculus touch controllers dus?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • lightyears

  • 5 augustus 2021 16:21
  Ach voor mij hebben ze er te lang mee gewacht en is Playstation te lang te vaag gebleven over de toekomstplannen voor VR. Ik heb nog de oude PSVR. Maar inmiddels heb ik een Quest 2 en game PC gekocht. Ook om flight simulator in VR te kunnen draaien. Ik zie microsoft flight simulator echt niet naar de playstation komen. Heel misschien koop ik ooit nog een PSVR2 voor er naast, maar het is de vraag of zich dat dan nog loont. Meeste goede VR spellen zijn immers al lang speelbaar via quest 2 al dan niet via koppeling aan de pc. Alleen heel goede exclusieve zouden dan nog een aankoop van PSVR2 kunnen rechtvaardigen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TripleDad

  • 6 augustus 2021 10:26
  @lightyears
  Q2 (Q1) wireless met een stevige game PC is momenteel zo ongeveer de beste manier om VR te doen. Niet iedereen echter heeft geld/zin in zo'n vrij dure set up.
  In 2016 was de situatie vergelijkbaar, en werd de PSVR door de PCVR gamers afgeschilderd als poor mans VR. Echter, binnen no time had PSVR het grootste marktaandeel. Voor mensen met een PS4 was het een prima instap in VR.
  Dat zal met de PSVR 2 niet anders zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.