"PlayStation-vader Ken Kutaragi struikelblok van Sony" | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Nog eventjes wachten, en de PlayStation 3 komt eraan. De geestelijk vader van de oorspronkelijke PlayStation is Ken Kutaragi, het Japanse meesterbrein. Maar hoe langer de beste man meegaat, hoe minder hij functioneert. Althans, volgens een artikel van de Wall Street Journal.

Ken Kutaragi communiceerde namelijk totaal niet met zijn bazen. In een conferentie ter ere van de PlayStation Portable-launch nodigde hij niet de mensen uit van Sony's elektronicadivisie, welke voor de onderdelen zorgde. Mi chien mag dit nog onder de noemer 'ietwat ongelukkig' geschaard worden, zijn volgende fout is echter een stuk erger. Ken Kutaragi heeft namelijk het budget opgesteld voor de ontwikkelingskosten van de PlayStation 3, zonder directeur Howard Stringer in te lichten. Vervolgens stond Kutaragi erop dat de prijs van de PS3 in Japan 20% lager zou zijn dan gepland, terwijl het budget het hierdoor flink te verduren kreeg.

Het artikel gaat met name in op de rol van Howard Stringer, die het zeer zwaar te verduren heeft gehad sinds zijn aantreden. Hier kun je een kijkje in de keuken van Sony's organisatie krijgen. Zeker de moeite waard! Via deze link is een analyse van het artikel te lezen.

Ken Kutaragi met zijn nieuwste geesteskindje, de PlayStation 3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou