PlayStation-topman Shuhei Yoshida ontvangt Bafta Fellowship-award

PlayStation-topman Shuhei Yoshida ontvangt Bafta Fellowship-award

Sony PlayStation-topman Shuhei Yoshida ontvangt eind deze maand de prestigieuze Bafta Fellowship-award.

Het is meest prestigieuze award die jaarlijks door de British Academy of Film and Television Arts wordt uitgereikt en is bedoeld voor mensen die "voortreffelijke prestaties binnen de kunstvormen van bewegend beeld" hebben bereikt. 

Andere mensen die de award hebben ontvangen, zijn Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, Tim Schafer, John Carmack, Hideo Kojima en Shigeru Miyamoto. Het is een 'lifetime award', wat betekent dat mensen de award maar eenmalig kunnen ontvangen.

Yoshida ging in 1993 werken aan de PlayStation. Hij groeide uiteindelijk uit tot de directeur van Sony Computer Entertainment - dat inmiddels bekend staat als Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios. Op dit moment leidt hij Sony's Independent Developer Initiative, dat bedoeld is om kleinere, onafhankelijke studio's te begeleiden.

De Bafta Game Awards worden op 30 maart uitgereikt in de Queen Elizabeth Hal te Southbank Centre. De uitreiking wordt live uitgezonden via Twitch. Diverse games zijn genomineerd. Alle nominaties kunnen hier bekeken worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Naar mijn weten heeft de beste man er zelf toch niet echt iets mee te maken? Dat zijn de studios. Maar uiteraard krijgt de hoogste positie binnen een bedrijf dan de award en niet het team dat er daadwerkelijk voor zorgt. Mijn persoonlijke winnaar was Miyamoto geweest.

0
test

@Riyakuya Andere mensen die de award hebben ontvangen, zijn Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, Tim Schafer, John Carmack, Hideo Kojima en Shigeru Miyamoto. hij heeft em ook ontvangen, zo lees ik het hier iig

0
test

@-JK- volgens mij bedoelen ze daarmee in het verleden maar ik weet het ook niet zeker.

0
test

@Riyakuya Ja, in het verleden. Het is een zogenaamde 'lifetime' award, dus iemand kan hem maar 1 keer ontvangen. Miyamoto heeft hem al.

0

Aanbevolen voor jou