PlayStation Suite staat open voor andere platformen | Gamer.nl

PlayStation Suite staat open voor andere platformen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met PlayStation Suite kunnen ontwikkelaars software maken die zowel werkt op Android-telefoons als op PlayStation-spelcomputers. Onder andere kla ieke PlayStation One-games worden hiermee geschikt gemaakt voor telefoons met Android 2.3 of hoger. "Onze focus ligt eerst op Android. Daarnaast zijn er andere platforms zoals Windows, iOS en ga zo maar door. Maar we hebben niet de mankracht om de service vanaf het begin voor alle apparaten beschikbaar te maken", zegt Hirai. 

Sony rolt de introductie van PlayStation Suite stap voor stap uit. Sony begint dit jaar met het brengen van verschillende PlayStation-games naar  Android-smartphones. Later zal de service ook voor Android-tablets beschikbaar worden. Hirai sluit niks uit en laat weten dat alles draait om wat de mensen willen. "We sluiten de service niet eens uit voor Sony Internet TV Powered by Google", sluit Hirai af, doelend op de Sony-televisies die Google TV geïntegreerd hebben. Vorig jaar werd reeds bekend dat de Google TV-mediaspeler ook zijn eigen games zal krijgen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou