Dit komt mogelijk door opstartproblemen en doordat veel mensen tegelijk de PlayStation Store proberen te bezoeken en content willen downloaden. De zogenaamde Welcome Back-pakketten worden nog gestest en zijn zodoende nog niet te vinden in de PlayStation Store. Sony belooft gamers op de PlayStation Blog op de hoogte te houden van nieuwe content die in de Store verschijnt.

Welcome Back

Gamers die voor 20 april een PlayStation Network-account hebben aangemaakt kunnen twee gratis games downloaden. Voor PlayStation 3 is er keuze uit InFamous, LittleBigPlanet, Wipeout HD/Fury, Ratchet and Clank: Quest for Booty en Dead Nation. Lees hier meer over de PS3-games waaruit je kunt kiezen.

PlayStation Portable-gamers kunnen ook kiezen uit LittleBigPlanet, ModNation Racers, Pursuit Force en Killzone Liberation. Om meer te weten te komen over de PSP-games, kun je hier terecht. Daarnaast krijgt elke PlayStation Plus-abonnee zestig dagen gratis toegang tot PlayStation Plus. Accounthouders die nu geen actief PlayStation Plus-abonnement hebben, krijgen dertig dagen PlayStation Plus gratis. 

Offline

De PlayStation Store was sinds 20 april offline, samen met alle andere online diensten van de PlayStation 3. Sony had de servers voor het PlayStation Network uitgeschakeld na een grootschalige aanval door hackers, waarbij de persoonlijke gegevens van miljoenen mensen zijn gestolen.

Het bedrijf heeft de afgelopen weken de beveiliging van het netwerk aanzienlijk verbeterd en bracht op 15 mei een aantal functies weer online, waaronder de mogelijkheid om online te gamen. De PlayStation Store was de laatste functie van het PlayStation Network dat nog niet weer beschikbaar was.