Naast de mogelijkheid om een bestaand PSN-account uit te breiden met een PlayStation Plus-abonnement, voegt de nieuwe update ook de mogelijkheid toe gemakkelijk foto's te uploaden naar Facebook en Picasa. Ook fotoalbums op deze profielwebsites kunnen met de PlayStation 3 na de update gemakkelijk doorgebladerd worden.

Daarnaast komt met de nieuwe firmware-update ook de mogelijkheid beschikbaar om video's te bewerken en deze vervolgens te uploaden naar Facebook en YouTube. Tevens kan er voor gekozen worden producten op PlayStation Store van een beoordeling te voorzien. Als laatste kunnen PS3-eigenaren er nu voor kiezen het stroomverbruik van het systeem te beperken. Na de update zal de console zichzelf overigens na twee uur aan inactiviteit uitschakelen, tenzij dit anders wordt ingesteld.

PlayStation Plus

Gebruikers van PlayStation Plus kunnen minstens vier gratis spellen per maand downloaden, waaronder één PSN-spel, twee Mini's en één PlayStation-klassieker. Ook kunnen gebruikers iedere maand twee dynamische thema's en twee premium avatars downloaden, evenals exclusieve downloadbare content. De korting die PlayStation Plus biedt op bepaalde content zal variëren van 20 tot 50 procent. Wie zich tussen 29 juni en 3 augustus abonneert op de service kan tevens gratis LittleBigPlanet voor de PlayStation 3 downloaden. PlayStation Plus kan betaald worden via de reeds beschikbare methodes, namelijk met een creditcard of PSN-kaart en gaat 49,99 euro kosten voor een jaar, of 14,99 euro voor drie maanden.